Leven op de Stelling

5861 keer bekeken 0 reacties

Welkom in de etalage van de Werkplaats Waterlinies. Hier zie je een aantal uitgelichte projecten. Ga naar de Werkplaats voor alle projecten, deelnemers en discussies.    Naar de Werkplaats

Leven op de Stelling speelt in het zuidwestfront van de Stelling van Amsterdam en gaat om zowel verbinden als doorgeven van cultuur-historisch erfgoed. Persoonlijke verhalen geven de geschiedenis van de Stelling en de forten door en een festival betrekt meer omwonenden en bezoekers bij de Stelling.

Leven op de Stelling is een afgerond project in het zuidwesten van de Stelling. Het project bestaat uit verhalenbijeenkomsten in IJmuiden, Penninsveer, Vijfhuizen en Beverwijk, uit een boek en uit het Festival Het Donkerst Fort Noord.
Het doel van het project was:

  • Door het verzamelen van persoonlijke verhalen een voor een breed publiek toegankelijk boek te realiseren dat laat zien hoe de Stelling van Amsterdam in zijn omgeving heeft gefunctioneerd en in de toekomst wil functioneren.
  • De omgeving en de mensen in de omgeving (meer te betrekken bij de Stelling en deze een grotere bekendheid te geven. Een bekendheid die verder gaat dan 'het fort om de hoek'.
  • Het vieren van het lustrumjaar: 20 jaar Unesco Werelderfgoed.
  • Tijdens een muzikaal en cultureel festival het Fort Benoorden Spaarndam laten beleven, de verhalen van de Stelling laten leven in een passende sfeer van het 'donkere' fort.

Het boek is te koop bij Uitgeverij Noord-Holland. € 24,95
www.uitgeverij-noord-holland.nl
bestellen@uitgeverij-noord-holland.nl.

Daar is ook te koop het boek over het noordwestfront: Leven langs de Liniedijk van Marianne Groep-Foncke, e.a. € 19,50

 

Afbeeldingen

Werkplaats project afgerond locatie

Registreren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Initiatiefnemer

Pact van Ruigenhoek. 

Naar Pact van Ruigenhoek

Start een project

Zoek medestanders, deel je kennis en start een project op Werkplaats Waterlinies.

Start een project hier!

Volg ons via 

 

 

Cookie-instellingen