Het waterverhaal

4992 keer bekeken 0 reacties

Welkom in de etalage van de Werkplaats Waterlinies. Hier zie je een aantal uitgelichte projecten. Ga naar de Werkplaats voor alle projecten, deelnemers en discussies.    Naar de Werkplaats

Het waterverhaal beschrijft het Waterlinielandschap als een spel. Een serieus spel waarin de speler zowel het zoute water als de vijand buiten de deur moet zien te houden. Wie weet hoe water werkt wint!

Beeldend kunstenaar Marcel Blekendaal heeft in opdracht van de waterschappen AGV en HDSR en de provincie Utrecht een verhaal geschreven waarin hij het Waterlinielandschap beschrijft als een spel.

Een serieus spel waarin de speler met behulp van dijken, molens en gemalen, de rattenvanger en Hans met de dikke vinger het hoofd boven water moet zien te houden. Als het spel in het verleden wordt gespeeld kan ook de waterlinie weer ingezet worden om de vijand buiten de deur te houden. 

Wie weet hoe water werkt, wint!

U vindt het verhaal als PDF document in de bestanden-map op deze pagina. Daar staat het volledige verhaal.

Het idee is dat dit verhaal als een soort kapstok fungeert waaraan kortere verhaaltjes kunnen worden gehangen. Zo is er voor de lessenserie voor de basisscholen een vervolg geschreven waarin op speelse wijze de werking van de waterlinie wordt uitgelegd. Maar u kunt ook denken aan een verhaaltje over de werking van een poldermolen, over het werk van de rattenvanger of over onderhoud van een sloot. En wat denkt u van een verhaal over de toekomst: wat moeten / kunnen we met al die water(linie)elementen?

Holland, the serious game

Holland, the serious game: waterlinie

Holland, the serious game: Plofsluis

Toegevoegde bestanden

Werkplaats project in uitvoering locatie

Registreren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Initiatiefnemer

Pact van Ruigenhoek. 

Naar Pact van Ruigenhoek

Start een project

Zoek medestanders, deel je kennis en start een project op Werkplaats Waterlinies.

Start een project hier!

Volg ons via 

 

 

Cookie-instellingen